ÖL Special öl

Anchor Steam Beer

ÖL
Land: USA
Alkoholhalt: 4.8
Bryggeri: Anchor Brewing
Officiell hemsida
Systembolagets hemsida
Kort beskrivning: Smakbeskrivning:Maltig något bränd doft med inslag av kola och fruktig ton av aromahumle. Ganska fyllig smak med bränd ton och viss alekänsla, Medelstor beska med inslag av rågbröd. Fruktig och humlebesk eftersmak.Passar till:Ganska robust öl som passar bra till husmanskost och liknande. Väldigt gott till stekt fläsk med löksås.Anchor Brewing Company kan spåras tillbaka ända till guldrushens dagar. År 1854 grundades ett bryggeri som vid ägarbyte 1896 fick namnet Anchor ? det har sedan flyttat sex gånger, oftast på grund av brand eller jordbävning. Texten kan innehålla delvis producentens/leverantörens egna beskrivning. Skulle denna text strida mot upphovsrätten. Kontakta oss genast för att kunna korrigera eventuella felaktigheter.


Gästrecensioner

Genomsnitsligt gästbetyg från: 5 användare

Vad tycker du om detta öl:
4.8
 

Skriv en gästrecension1 av 1 användare tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Ett utmärkt ömsom starter på en AW-kväll, 2014-05-21

Skriven av Rolf Johansson

Gott lättdrucket öl med god eftersmak.
Har den här recensionen hjälp dig? yes     no

0 av 1 användare tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Ale eller ?, 2012-08-26

Skriven av Göran Axell

Är anchor en ale eller en lageröl
Har den här recensionen hjälp dig? yes     no

0 av 1 användare tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Tar med sig solen o värmen till vintern, 2011-04-04

Skriven av Joakim Widing

Superbt sommaröl som sitter som kepsen till kräftor o rökta räkor. Kanske inte för de som gillar kraftig knäckebrödsmak o brända toner samt stark beska. För extra knorr använd halvfrusen limeklyfta. Passar nybörjare samt de som vill byta ut det vita vinet.
Har den här recensionen hjälp dig? yes     no

5 av 5 användare tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Ett ljuvligt öl, 2009-09-06

Skriven av Stefan H

Amerikanskt öl är ju för de allra flesta lika med blaskigt och slätstruket som t ex Budweiser och Miller, men det finns ju ett par lysande undantag. Det mest kända av dessa är väl Samuel Adams som har flera högklassiga öl och ale i sin repertoar. Jag bor på en mindre ort med ett visserligen välsorterat men dock begränsat sortiment varför jag har som vana att botanisera den närliggande stadens butik vid besök därstädes. Nu var turen kommen till Anchor Steam Beer. Detta öl är en totalupplevelse. Redan flaskans form och ettikett tilltalar sinnena och när du sedan häller upp drycken så vet du att de har lett dig rätt. En djupt bärnstensfärgad dryck ackompanjeras av en ljuvligt aromatisk humledoft och en tjock, krämig skumkrona. När du sedan smakar på ölet är det ren njutning. Härligt maltig smak med en stark känsla av ale. En fin besk humle i eftersmaken. Detta är ett av de bästa öl jag smakat, fullt i klass med de bästa (oavsett typ) ölen från klassiska ölländer som Tyskland, Tjeckien och England. Rekommenderas å det varmaste.
Har den här recensionen hjälp dig? yes     no

1 av 2 användare tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Öl, 2007-06-19

Skriven av Gurra

Häftig flaska, blev dock lite tveksam till den först. Men ju mer man drack av den så växte den. Dock kanske inte den öl man ska dricka när det är tokhett och man vill ha nåt törstsläckande
Har den här recensionen hjälp dig? yes     no


Powered by jReviews

 

Besökarnas Värsta!

1. Zeunerts Höga Kusten (4.3)
Category: Special öl
2. Aecht Schlenkerla Rauchbier (4.3)
Category: Special öl
3. Anchor Steam Beer (4.8)
Category: Special öl
4. La Trappe Tripel (5.0)
Category: Special öl
 
Top