ÖL Ljus Lager

Nils Oscar God Lager

ÖL
Land: Sverige
Alkoholhalt: 5.3
Bryggeri: Nils Oscar
Officiell hemsida
Systembolagets hemsida
Kort beskrivning: Nils Oscar God LagerGod Lager är bryggeriets trogna storsäljare och den första produkten som togs fram under varumärket Nils Oscar.Den malt vi tagit fram speciellt för Nils Oscar God Lager är en wienermalt, lite mörkare för att ge mer smak och fyllighet. Vi tar den bästa humlen från Tyskland där smak och arom kommer från en väl avägd blandning av Hersbrucker och Tettnanger.Vatten och jästVattnet är vanligt kommunalt stockholmsvatten, som efter viss pH-justering lämpar sig utmärkt för ölbryggning. Jästen är av tysk pilsnertyp och primärjäsningen fortgår under cirka en vecka vid en temperatur av 10 grader. Sedan lagras ölet under den följande månaden vid en stegvis sjunkande temperatur till noll grader.Filtrering och förpackningDärefter filtreras det och tappas på fat, engångsflaskor eller 50 cl bruna engångsglas i en smidig kartong, som är marknadens minsta och lättaste 15 pack. Bruna flaskor skyddar ölet mot ljus betydligt bättre än gröna. Vi avstår från pastörisering och tillsatser. Resultatet är ett humlearomatiskt helmaltsöl med en fin maltkaraktär från specialmalten. Den är frisk och lättdrucken som det anstår ett öl av typen Dortmunder export.Texten kan innehålla delvis producentens/leverantörens egna beskrivning. Skulle denna text strida mot upphovsrätten. Kontakta oss genast för att kunna korrigera eventuella felaktigheter.


Gästrecensioner

Genomsnitsligt gästbetyg från: 1 användare

Vad tycker du om detta öl:
5.0
 

Skriv en gästrecension3 av 3 användare tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Utsökt finöl, 2011-04-22

Skriven av Victor

Ölen har väldigt rik smak vilket kan avskräcka vissa typer av öldrickare, framförallt de som föredrar \"lättare\" ölsorter som Budweisser, spanska ölsorter, Corona mfl. Nils Oscar God Lager har väldigt mycket smak som i rätt sällskap är mycket god, men den kan vara lite för mäktig utan tilltugg.

Har du tillbehör med mycket sälta (tex parmainlindade oliver med soltorkade tomater) så är detta en öl som inte bara släcker törsten utan även höjer smakupplevelsen. Till kräftskivan kan man definitivt ha några stående.

Gillar man smaken av öl (och framförallt själva smaken av öl) så kommer man gilla Nils Oscar, är man ute efter en törstsläckare så rekommenderas istället B?ez?ák, Karlovacko eller Stella Artois.
Har den här recensionen hjälp dig? yes     no


Powered by jReviews

 

Besökarnas Värsta!

1. Blue Zebra (1.0)
Category: Ljus Lager
2. Svenskt starköl (1.0)
Category: Ljus Lager
3. Runöl Wynja 5.0 (1.0)
Category: Ljus Lager
4. Budweiser 5,0 (1.5)
Category: Ljus Lager
5. Bjørnebryg 5,3 (2.0)
Category: Ljus Lager
 
Top