ÖL Ale

Wisby Klosteröl

ÖL
Land: Sverige
Alkoholhalt: 5
Bryggeri: Gotlands Bryggeri & Spendrups
Officiell hemsida
Systembolagets hemsida
Kort beskrivning: Detta öl bryggs på Gotlands Bryggeri, vackert beläget innanför Visbys murar. Wisby Klosteröl är ett överjäst färsköl tänkt att visa hur ett gammalt så kallat svensköl kunde smaka. Det är grumligt, eftersom det är ofiltrerat, och relativt ljust till färgen. Ölet passar till lite kraftigare mat, men även till en ostbricka.Färg: Jästfällning och lite ljusare bärnstensfärg.Doft: Komplex malt- och humlearomatisk doft med tydlig fruktighet.Smak: Ofiltrerad och balanserad fyllig smak med syrligt inslag samt lång maltig och fruktig eftersmak.Malt: Pilsner, Münchner, Karamünchner och Karafaspecial.Humle: Magnum, Spalter Select och Saazer.Texten kan innehålla delvis producentens/leverantörens egna beskrivning. Skulle denna text strida mot upphovsrätten. Kontakta oss genast för att kunna korrigera eventuella felaktigheter.


Gästrecensioner

Genomsnitsligt gästbetyg från: 1 användare

Vad tycker du om detta öl:
4.0
 

Skriv en gästrecension1 av 1 användare tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Trevlig bekantskap, 2011-07-01

Skriven av Daniel B

Som nyuppvaknad öldricker åkte denna lite på chans ner i korgen på Systembolaget. Färgen är mystiskt grumligen men smaken är ganska söt och väldigt lite besk. En trevlig bekantskap som jag defintivt kan rekommendera. Har ännu inte provat andra svenska ale så det är möjligt att andra kan ha en mer komplex smak, men denna får iaf tummen up!

PS. Bilden och länken till Systembolaget är fel. Denna är riktig:

http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?searchquery=kloster%c3%b6l&sortfield=Default&sortdirection=Ascending&hitsoffset=0&page=1&searchview=All&groupfiltersheader=Default&artikelId=402935&varuNr=1400&filters=searchquery%2c&referringUrl=%2fSok-dryck%2f%3fsearchquery%3dkloster%25c3%25b6l%26sortfield%3dDefault%26sortdirection%3dAscending%26hitsoffset%3d0%26page%3d1%26searchview%3dAll%26groupfiltersheader%3dDefault%26filters%3dsearchquery%252c
Har den här recensionen hjälp dig? yes     no


Powered by jReviews

 

Besökarnas Värsta!

1. Tiotaggare (1.0)
Category: Ale
2. Goldings Summer Hop Ale (2.7)
Category: Ale
3. Duchesse de Bourgogne (3.0)
Category: Ale
4. Ruddles County Ale (3.0)
Category: Ale
5. Whitstable Bay Organic Ale (3.0)
Category: Ale
 
Top