ÖL Ale

Red Seal Ale

ÖL
Land: USA
Alkoholhalt: 5.6
Bryggeri: North Coast Brewing Company
Officiell hemsida
Systembolagets hemsida
Kort beskrivning: Färg Bärnstensfärgad.Doft Stor, aromatisk, något knäckig doft med inslag av humle, torkad frukt och pomerans.Smak Smakrikt, aromatiskt öl med inslag av knäck, humle, torkad frukt och pomerans.Användning Serveras vid cirka 10°C till smakrika kötträtter.Texten kan innehålla delvis producentens/leverantörens egna beskrivning. Skulle denna text strida mot upphovsrätten. Kontakta oss genast för att kunna korrigera eventuella felaktigheter.


Gästrecensioner

Genomsnitsligt gästbetyg från: 13 användare

Vad tycker du om detta öl:
4.6
 

Skriv en gästrecension1 av 1 användare tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Besk och lite tuggummi, 2012-09-13

Skriven av Johan F

Det här är ett av de godaste som finns på systemet just nu i min smak, det är rätt beskt, men har en ovanlig smak lite som pandan-blad (sån tuggummi-parfym-aktig smak som är vanlig i sydostasiatiska efterrätter), fast på ett bra sätt. Känner igen den här blomsteraromen från en annan känd öl: Leffe Blonde (ljus Leffe).
Vanligtvis gillar jag mest fylliga söta och alkoholstarka öler som känns varma och kryddiga och smakar bullbageri, men den är tvärsom ganska \"tom\" i smaken, men ändå extremt lättdrucken.
Har den här recensionen hjälp dig? yes     no

4 av 5 användare tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Lagersörplare, sluta läsa!, 2011-06-25

Skriven av Magnus_63

Amerikaner kan brygga öl, men då gäller omdömet de många småbryggerier som inte drygar ut mäsken med ris och majs, och som vågar slänga i humle i vörtkoket. Ja, öl SKA vara beskt, det SKA inte drygas ut med ful-majs och ful-ris, och det SKA lukta och smaka humle. Naturligtvis kommer den genomsnittlige ölkonsumenten, som egentligen inte tycker om öl, att skrämmas av smaken och lukten hos denna red ale. Den rejäla humlebeskan balanseras perfekt av en blommig maltighet, något som ale oftast har, men som sällan kommer till sin rätt i den kalljästa lagern. Red Seal är ett öl jag alltid kommer tillbaka till, det är ett perfekt öl till mat och istället för att vara en dryck man sköäljer ner maten med, bidrar det i sig till upplevelsen av maten. Amerikansk ale är aningen \"blommigare\" än sina brittiska motsvarigheter, förmodligen för att man använder andra humlesorter.
Red Seal är inget undantag.
Har den här recensionen hjälp dig? yes     no

1 av 1 användare tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Red Seal Ale, 2010-12-17

Skriven av Trappistspecialisten

En aningen besk smak är ett genomgående karraktärsdrag enligt mig. Amerikanska öl är oftast blaskiga enligt mig. Men den här är både smakrik och doftar väl.
Har den här recensionen hjälp dig? yes     no

0 av 0 användare tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Snus, 2010-03-21

Skriven av Örjan

Detta är mitt favoritöl att börja en kväll med, en lätt doft av snus, när man öppnar kapsylen och en fräsch smak som får en på bra humör.
Har den här recensionen hjälp dig? yes     no

7 av 7 användare tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Mitt absoluta favorit-öl!, 2009-10-06

Skriven av Samuel Vidén

Red Seal Ale har blivit min absoluta favoritöl, alla kategorier. Den slår till och med höjdare som Chimay Blå och Rochefort no 10. Den perfekta avvägningen mellan beska och sötma, samt den något fruktiga karaktären och fina eftersmaken faller mig i smaken på ett sätt inget annat öl gjort.

North Coast brygger även Brother Thelonius och Old Stock Ale, men Red Seal tycker jag är deras kronjuvel.

Ölet passar lika bra till mat som en xbox-kväll med polarna eller en dag på stranden. 5/5 utan tvekan!
Har den här recensionen hjälp dig? yes     no


Powered by jReviews

 

Besökarnas Värsta!

1. Tiotaggare (1.0)
Category: Ale
2. Goldings Summer Hop Ale (2.7)
Category: Ale
3. Duchesse de Bourgogne (3.0)
Category: Ale
4. Ruddles County Ale (3.0)
Category: Ale
5. Whitstable Bay Organic Ale (3.0)
Category: Ale
 
Top