ÖL Ale

Orval

ÖL
Land: Belgien
Alkoholhalt: 6.2
Bryggeri: Orval
Officiell hemsida
Systembolagets hemsida
Kort beskrivning: Färg Orange färg.Doft Stor, fruktig, komplex, syrlig doft med inslag av apelsin och pomerans.Smak Stor beska. Fruktig, aromatisk smak med syrligt inslag. Rejäl efterbeska. Jästfällning.Användning Serveras vid cirka 12°C som aperitif och sällskapsdryck, eller till smakrik husmanskost och hårdost.Texten kan innehålla delvis producentens/leverantörens egna beskrivning. Skulle denna text strida mot upphovsrätten. Kontakta oss genast för att kunna korrigera eventuella felaktigheter.


Gästrecensioner

Genomsnitsligt gästbetyg från: 1 användare

Vad tycker du om detta öl:
5.0
 

Skriv en gästrecension1 av 1 användare tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Orval - Belgien från dess allra bästa sida., 2009-09-18

Skriven av Niklas

Första gången jag fick tillfälle att avnjuta en klosterkalk Orval var i Bryssel. Att valet föll på Orval var främst av den anledningen att det var lätt att uttala. Det uppgick dock snart för mig att denna dryck var mycket mer än enkla stavelser - den var magisk!

Orval är nämligen ett ypperligt öl som, enligt mig, representerar Belgiens dryckeskonst i oerhört gott dager. Ölet, vars färg är lätt orange, för tankarna till sena kvällar och intelektuella samtal. Drycken har en tydlig smak av pomerans och jäst. Alkoholens smak lyser varsamt genom det annars svagt syrliga ölet.

Enligt mig avnjutes denna dryck enskilt - utan varken tilltugg eller allehanda maträtt. Skulle man ändock vilja använda Orval till matdryck så skulle jag rekommendera att ölet dricks till en "tyngre" rätt - något köttigt. T.ex. entrecôte med gräddstuvad potatis, haricots verts och någon gräddig sås av egen preferens.
Har den här recensionen hjälp dig? yes     no


Powered by jReviews

 

Besökarnas Värsta!

1. Tiotaggare (1.0)
Category: Ale
2. Goldings Summer Hop Ale (2.7)
Category: Ale
3. Duchesse de Bourgogne (3.0)
Category: Ale
4. Ruddles County Ale (3.0)
Category: Ale
5. Whitstable Bay Organic Ale (3.0)
Category: Ale
 
Top