ÖL Ale

Leffe Brune

ÖL
Land: Belgien
Alkoholhalt: 6.5
Bryggeri: Inbev
Officiell hemsida
Systembolagets hemsida
Kort beskrivning: Stor, maltig doft med rostad ton och inslag av choklad. Fyllig, krämig smak med medelstor beska och viss sötma. Lång eftersmak med inslag av kaffe och mörk choklad.Texten kan innehålla delvis producentens/leverantörens egna beskrivning. Skulle denna text strida mot upphovsrätten. Kontakta oss genast för att kunna korrigera eventuella felaktigheter.


Gästrecensioner

Genomsnitsligt gästbetyg från: 1 användare

Vad tycker du om detta öl:
5.0
 

Skriv en gästrecension1 av 1 användare tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Mitt i pepparkakshuset, min första ölförälskelse., 2012-09-14

Skriven av Johan F

Den första ölen jag verkligen älskade. När jag var på resa i Bryssel för ganska många år sedan, 2004 tror jag det var, var jag helt ointresserad av öl, öl var mest något jag hade druckit när jag gick i gymnasiet för att bli full, visst tyckte jag om öl men jag trodde inte att öl var något man kunde säga så mycket om, till skillnad mot kinesiska teer som jag var mycket intresserad, och vin, som jag själv inte hade något intresse av men var medveten om hur många gillade att smaka viner. Men när jag satt på ett torg i bryssel en dag när jag inte riktigt hade något att göra, beställde jag en Leffe Brune. Genast när jag fick den i munnen upplevde jag att jag stod inne i ett bageri med kryddor och bröd och jäst, och sötma. Den här ölen har en ovanligt hög sötma, som annars mest finns i öl som är betydligt alkoholstarkare, visst den här är på 6,5% och det är väl ganska mycket, men sån sötma finns inte i många andra öler i den styrkan. Lite jästsmak kvar som gör att det smakar lite som bulldeg. Riktigt tjock smak. Det känns mer som man \"äter\" ölet än att man dricker det, samtidigt är det inte alls svårdrucket, utan rinner ner utan något hinder, kanske lite farligt med tanke på alkoholstyrkan. Man vill bara ha mer och mer.
Sedan den gången i Bryssel, då fick jag den visserligen tappad och jag tycker att den på flaska på systemet smakar en aning tunnare, kanske är det bara inbillning, men jag har sedan dess blivit mer intresserad av öl, och hunnit smaka väldigt många i åren som gått, men fortfarande har jag aldrig druckit något som är lika gott som det här. Tyvärr är den ruskigt dyr på systemet, liksom många andra Belgiska öler, speciellt när man vet om att man kommer alltid vilja ha en till när man väl börjat på en.
Har den här recensionen hjälp dig? yes     no


Powered by jReviews

 

Besökarnas Värsta!

1. Tiotaggare (1.0)
Category: Ale
2. Goldings Summer Hop Ale (2.7)
Category: Ale
3. Duchesse de Bourgogne (3.0)
Category: Ale
4. Ruddles County Ale (3.0)
Category: Ale
5. Whitstable Bay Organic Ale (3.0)
Category: Ale
 
Top