ÖL Ale

Brother Thelonious

ÖL
Land: USA
Alkoholhalt: 9
Bryggeri: North Coast Brewing Company
Officiell hemsida
Systembolagets hemsida
Kort beskrivning: Färg Mörkt kopparfärgad.Doft Stor, knäckig doft med inslag av apelsinskal, kola och choklad.Smak Fyllig, knäckig, något eldig öl med viss sötma, inslag av apelsin, kola och rågbröd.Användning Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, eller till rätter av mörkt kött.Texten kan innehålla delvis producentens/leverantörens egna beskrivning. Skulle denna text strida mot upphovsrätten. Kontakta oss genast för att kunna korrigera eventuella felaktigheter.


Gästrecensioner

Genomsnitsligt gästbetyg från: 4 användare

Vad tycker du om detta öl:
4.0
 

Skriv en gästrecension2 av 2 användare tyckte att den här recensionen var till hjälp.

En belgrare i exil!, 2011-06-25

Skriven av Magnus_63

Man ska inte slösa abijd på genomsnittliga lagerdrickare som tycker Heineken är exotskt, det är som att kasta pärlor för svin.
Brother Thelonious, döpt efter jazzmusikern Theloniuos Monk, är en stark mörkbrun abbey ale, som lirar i samma dimension som Kwak, Chimay och Westvleeteren. Alkoholhalten på dryga 9% ger den typiska sötman man hittar hos en triple bruine, samtidigt som man balanserat ut sötman med generösa humlegivor. Ölet är kryddigt och fruktigt, och en bra tolkning av stilen. Abijd är inget man häller i sig efter bastun eller gräsklippningen, utan skall njutas långsamt och i måttliga mängder.
Har den här recensionen hjälp dig? yes     no

1 av 1 användare tyckte att den här recensionen var till hjälp.

En riktig goding, 2009-02-20

Skriven av Anders Larsson

Den här är verkligen bra. Fyllig och rund, perfekt balans mellan beskan och sötman. Mycket prisvärt alternativ till de dyra belgarna.
Har den här recensionen hjälp dig? yes     no

1 av 3 användare tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Stark men svag, 2009-02-07

Skriven av Dag Johansen

Ett broderligt öl? Nej! Antagligen kommer detta öl att älskas eller hatas, av mig kommer det definitivt att hällas bort. En alkoholstark öl som inte känns stark på grund av den komplexa smak som döljer halten. Knäckig sötma vrider om tunga och gom. Skal av apelsin eller liknande frukt som känns ofräsch infinner sig tämligen omgående blandat med nejlika ger ett öl som älskas eller hatas. Mer än halva flaska ett häldes bort, flaska två får stå kvar i ölkylen, som ett avskräckande exempel. Kanske kan man "lura" på en ovän denna...
Har den här recensionen hjälp dig? yes     no

2 av 3 användare tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Imponerande!, 2008-10-21

Skriven av Uffe

Stor och komplex doft. Enl systembolaget ska det bl.a. dofta fruktkaka... intresant beskrivning... Jag tycker mig ana kryddnejlika, kanske även muskot, något åt det hållet i alla fall. Mycket trevligt! Även ett mycket smakrikt öl! vilket bl.a. kan bero på en påtaglig sötma som balanseras upp. Härligt lång och behaglig eftersmak! Mycket imponerande öl, den blir det fler av!
Har den här recensionen hjälp dig? yes     no


Powered by jReviews

 

Besökarnas Värsta!

1. Tiotaggare (1.0)
Category: Ale
2. Goldings Summer Hop Ale (2.7)
Category: Ale
3. Duchesse de Bourgogne (3.0)
Category: Ale
4. Ruddles County Ale (3.0)
Category: Ale
5. Whitstable Bay Organic Ale (3.0)
Category: Ale
 
Top